Αξιοθέατα και Εξορμήσεις

Εκδρομή με το καΐκι προς Σαπιέντζα και Μαράθι

Η εκδρομή ξεκινά στις 11 το πρωί από την αποβάθρα της Φοινικούντας. Ο Κώστας σας πηγαίνει με το καΐκι με την πορτοκαλί τέντα παραλιακώς και μέχρι την Σαπιέντζα (περίπου 50 λεπτά). Μετά συνεχίζει προς την παραλία Μαράθι, περνώντας την Αγία Μαριανή από την νότια πλευρά. Στην όμορφη και ήρεμη παραλία του Μαραθίου υπάρχει χρόνος για μπάνιο (2,5 ώρες) προτού ο Κώστας σας επιστρέψει στην Φοινικούντα. Πάρτε μαζί σας κανένα κολατσιό και νερό. Ο Κώστας θα φέρει το καρπούζι


Περίπατο προς το παρατηρητήριο κάτω από το Ακριτοχώρι

Ο πύργος που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Ενετούς λειτουργούσε σαν παρατηρητήριο και μετέδιδε τα σινιάλα του προς το φρούριο "Γρίζι" στο Γριζόκαμπο. Για να φτάσετε στον πύργο πηγαίνετε μέχρι την ανατολική άκρη της παραλίας Λούτσα (3 χμ ανατολικά της Φοινικούντας) και ακολουθήτε το μονοπάτι που ξεκινά από 'κει. Διάρκεια της διαδρομής από την παραλία: περίπου μισή ώρα.


Το κοιμητήριο του Αγίου Ονούφριου

Στις πρόποδες του υψώματος Ποδαρίνα βρίσκεται το παλαιό χριστιανικό κοιμητήριο του Αγίου Ονούφριου, που πήρε το όνομά του από τον μοναχό Ονούφριο. Το κοιμητήριο χρονολογείται στο 4ο έως 5ο μ.Χ. αιώνα και αποτελείται από έξι θαλάμους που περικλείουν περίπου 50 λακκοειδείς τάφους επί του εδάφους. Κατά την βυζαντινή εποχή χρησιμοποιήθηκε σαν ασκητήριο και σήμερα σώζονται σπαράγματα τοιχογραφιών που έχουν χρονολογηθεί στα Παλαιολόγια χρόνια. Στο γήπεδο τις Μεθώνης στρίβετε δεξιά προς Πύλο και μετά από περίπου 900 μ. θα δείτε ένα εκκλησάκι αριστερά. Εκεί παρκάρετε και ξεκινάτε να ανεβαίνετε στον χωματόδρομο. Θα περάσετε την δεξαμενή νερού και μετά από περίπου 50 μέτρα ο δρόμος γίνεται μονοπάτι. Λίγο πιο πέρα θα δείτε μια χαρουπιά αριστερά σας. Συνεχίστε για περίπου 15 μέτρα και ανεβείτε στο πιο ψηλό επίπεδο. Από 'κει θα δείτε την περίφραξη η οποία έχει ένα άνοιγμα στην αριστερή πλευρά από όπου μπορείτε να περάστε μέσα.


Περίπατο στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Αυτό το εκκλησάκι βρίσκεται στην χερσόνησο Κούλουρας ανάμεσα στο κάμπινγκ μας και την παραλία Λάμπες της Φοινίκης. Περπατώντας (ή οδηγώντας) στην εθνική οδό προς την Μεθώνη για περίπου 2,2 χμ φτάνουμε λίγο πριν την τελευταία κορυφή πριν τις Λάμπες σε έναν χωματόδρομο που πηγαίνει αριστερά. Ακολουθούμε τον χωματόδρομο προς νότο, απολαμβάνοντας την θέα της θάλασσας και της παραλίας, και έτσι φτάνουμε στο εκκλησάκι, η πόρτα του οποίου είναι συνήθως ανοικτή. Η διαδρομή με τα πόδια από την άσφαλτο διαρκεί περίπου μισή ώρα. Η τοποθεσία είναι φανταστική και ο χτιστός πάγκος γύρω από το εκκλησάκι προσφέρεται για ανάπαυση.


Κορώνη - Τα μάτια της Βενετίας

Την Κορώνη και την Μεθώνη κάποτε αποκαλούσαν "Τα μάτια της Βενετίας". Η αρχιτεκτονική της Κορώνης θυμίζει ελληνικά νησιά και η πόλη προσφέρει μια όμορφη θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου και του Ταϋγέτου. Πάνω από την Κορώνη: το κάστρο της, ανοικτό όλη την ημέρα. Την πιο ωραία θέα θα έχετε αν μπείτε από την πάνω είσοδο δίπλα από το παλαιό δημαρχείο, συνεχίζετε περνώντας από την εκκλησία πάνω από την παραλία Ζάγκα, το νεκροταφείο και το μικρό μοναστήρι, και βγαίνετε προς την Κορώνη.


Μεθώνη - Περιήγηση στο πανέμορφο κάστρο

Η Μεθώνη απέχει μόλις οχτώ λεπτά με το αυτοκίνητο από το κάμπινγκ μας και οι αθλητικοί τύποι μπορούν να πάνε και με το ποδήλατο. Το κάστρο αποτελεί το κύριο σημείο έλξης της Μεθώνης και έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Σε μερικά σημεία οι τοίχοι έχουν αρχίσει και γλιστράνε προς την θάλασσα, θέλει προσοχή λοιπόν, που περπατάτε. Την άνοιξη η έκταση του κάστρου γεμίζει με άνθη άγριου σκόρδου και με αγριολούλουδα. Μη ξεχάσετε να πάτε μέχρι το Μπούρτζι.


Πύλος - Η κωμόπολη με τη μεγάλη ιστορία

Η Πύλος πάντα αξίζει μια επίσκεψη, είτε για να καθίσετε στην πλατεία κάτω από τα τεράστια πλατάνια για να πιείτε καφέ, είτε να επισκεφτείτε το κάστρο είτε να κάνετε την εκδρομή με λάντζα στον κόλπο του Ναυαρίνου. Η Πύλος απέχει 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο και θα βρείτε αρκετά μαγαζιά, τρεις τράπεζες, ταχυδρομείο, γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και έναν οπτικό.Στην κεντρική πλατεία υπάρχει ο οβελίσκος προς τιμήν των τριών ναυάρχων της μάχης του Ναυαρίνου, που έλαβε χώρα το 1827 και στην οποία σκοτώθηκαν 16.000 άνδρες και καταστράφηκαν 53 τούρκικα πλοία. Λίγο πριν φτάσουμε στην πλατεία πάμε αριστερά για το κάστρο. Το κάστρο χτίστηκε το 1572 από τους Τούρκους. Στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι Ιταλοί το χρησιμοποίησαν σαν φυλακή. Μερικές φορές το καλοκαίρι γίνονται παραστάσεις και συναυλίες στην Ακρόπολη. Ειδικά τις νύχτες με πανσέληνο αυτό γίνεται μια αξέχαστη εμπειρία. Εντός του κάστρου υπάρχει ένα μικρό μουσείο. Επίσης λειτουργεί και ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο στην οδό Φιλελλήνων.


Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

Η περίφημη παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται βόρεια της Πύλου και μπορείτε να πάτε πολύ κοντά με το αυτοκίνητό σας. Οδηγώντας βόρεια από την Γιάλοβα ακολουθήστε όχι τις πρώτες πινακίδες αλλά στρίψτε αριστερά στην πινακίδα προς Ρωμανού – Πετροχώρι – Βοϊδοκοιλιά.


Παλαιόκαστρο και η σπηλιά του Νέστορα

Από την Βοϊδοκοιλιά μπορείτε να ανεβείτε στο παλαιό φράγκικο κάστρο, το Παλαιόκαστρο, που χτίστηκε τον δέκατο τρίτο αιώνα. Σκαρφαλώνοντας θα περάσετε και από την σπηλιά του Νέστορα. Λέγεται πως ο βασιλιάς φύλαγε τις αγελάδες του εκεί. Η σπηλιά έχει 40 μέτρα βάθος, έχει μερικούς σταλακτίτες και φωτίζεται από ένα άνοιγμα στο ταβάνι της. Από το κάστρο δεν έχει μείνει και πολύ εκτός από τους εξωτερικούς τοίχους, η ανάβαση αξίζει όμως μόνο και μόνο για την φανταστική θέα. Προσοχή, φορέστε καλά παπούτσια. Η ανάβαση δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά.


Τα ανάκτορα του Νέστορα

Στο δρόμο που πάει βόρεια από την Πύλο προς Χώρα βρίσκονται τα ανάκτορα του Νέστορα. Κοντά στο πάρκινγκ υπάρχει και ένας θολωτός τάφος.


Το μουσείο της Χώρας

Το μουσείο βρίσκεται 3 χμ βόρεια των ανακτόρων και εκθέτει ενδιαφέροντα αντικείμενα από τον θολωτό τάφο και από τα ανάκτορα.


Η αρχαία Μεσσήνη

Για να πάτε στην Αρχαία Μεσσήνη στρίψτε προς Μελιγαλά στην Μεσσήνη και οδηγήστε ευθεία για περίπου 15 χμ μέχρι να δείτε τις ταμπέλες προς Αρχαία Μεσσήνη. Θα φτάσετε στο Μαυρομάτι και αριστερά από κάτω θα δείτε τον αρχαιολογικό χώρο. Περάστε μέσα από το χωριό και μετά κατεβείτε αριστερά μέχρι την είσοδο του χώρου. Μπορείτε να παρκάρετε ακριβώς απ' έξω. Ο χώρος είναι ανοικτός από το πρωί έως το ηλιοβασίλεμα, συντηρείται πάρα πολύ καλά και διαθέτει και ενημερωτικές ταμπέλες. Στην έξοδο του χωριού προς την Αρχαία Μεσσήνη υπάρχει και ένα μουσείο. Μετά από αυτήν την εκδρομή καθίστε στην κεντρική ταβέρνα του χωριού για να απολαύσετε φαγητό ή καφέ με θέα την Αρχαία Μεσσήνη.


No Copyrights © 2024 Camping Finikes | Most Photos by Takis Kliropoulos